Ana içeriğe atla

İlişkide Onay Arayışı

 


Merhaba arkadaşlar, nasılsınıııızzz? Umarım keyifler yerindedir. Tekrardan, uzun bir aradan sonra blog sayfam için bir yazı hazırladım. Bugünkü konumuz; ilişkilerde onay aramak, onaylanmak.

Onay aramak ve bir ilişki içerisinde onaylandığını hissetmek, zihnimizin güvenli alanıdır ve kendi varlığını da hissettiği (hissetmeye çalıştığı) özel bir noktadır. Ve bu nokta, günlük hayat akışımız içerisinde zihnimizi öylesine meşgul eder ki, çoğu zaman hem an’ı hem de yaşadığımız deneyimlerin akışını kaçırırız çünkü odağımız kendimizde değil, karşı tarafın enerji alanında olur.

İnsanlarla olan ilişkinde ve iletişiminde kendinle bir bütün müsün yoksa onay arayan bir zihnin kurbanı mısın? Aşağıdaki soruları, kendine karşı dürüst ve şefkatli olarak detaylı bir şekilde cevaplamanı istiyorum. Böylece kendi üzerinde, ruhunda ve enerjinde daha derin bir farkındalık elde edebilirsin.

1-      Sevdiğin bir kişiyle olan iletişimini düşün. Sohbet esnasında odağın, sadece aktarmak istediklerinde mi? Yoksa, karşındaki insanla kurduğun ilişkinin temelinde mi?

2-      Karşındaki insan, senin bakış açının tersi olan bir şey söylediğinde ilk an ne hissediyorsun?

3-      Karşındaki insana ‘seni seviyorum’ dediğinde ve karşılığında bir cevap alamadığında ne hissedersin?

4-      Karşındaki insanın zihninde, sana ait düşüncelerin ve imajın nasıl olmasını istersin? Örnek: çekici, zeki, seksi vb.

5-      Karşındaki insanın yanında tam olarak kendin olabiliyor musun? Yoksa, karşındakinin zihnindeki imajını düşürmemek için kendini ve potansiyelini sınırlıyor musun?

6-      Sevdiğin kişinin yanından ayrıldıktan sonra, senin hakkında neler düşündüğünü düşünüyor musun? Yoksa kendi hislerine odaklanıp tadını mı yaşıyorsun?

7-      Karşındaki insandan hangi cümleleri duysan kendini daha iyi hissedersin?

8-      Karşındaki insandan hangi davranışları görsen kendini daha iyi hissedersin?

9-      Karşındaki insana herhangi bir konuyla ilgili yalan söylediğin ya da konuyu olduğundan daha da abartılı bir şekilde anlattığın oldu mu?

10-   Kendinle ilgili bir şey anlatırken en çok ağır basan hissiyatların neler?

11-   Karşındaki insanın gözünden, kendinle ilgili hoşuna giden şeyler neler?

Bu egzersizi yapmak ilk evrede bilinçaltımızı rahatsız edebilir ve beraberinde utanmış, sıkılmış ya da pişman olmuş gibi hissedebilirsin fakat ne olursa olsun hissettiğin her şeye izin ver ve kendini kucakla. Suç ya da suçlu yok. Buradaki asıl amacımız, bireysel bütünlüğümüzü elde etme yolculuğunda, bizi biz yapan her noktanın daha çok farkında olarak deneyimlerimizi kutlamaya dönüştürmek ve öz enerjimize, ruhumuza izin vermek.

Sizi seviyoruuuummm!

Mutlu kalın! :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Astrolojide Yaşınız ve O Yılın Gündem Konuları

  Merhabaaa sevgili dostlar! Astrolojide Profeksiyon (kaydırma) dediğimiz, ev kaydırma yöntemi ile yükselenden (Asc) başlayıp, her yıl bir ev atlayan ve o yılın gündemini belirleyen bir öngörü sistemi mevcuttur. Doğduğumuz an (0 yaş), bir sonraki (1 yaş) yaşa kadar içinde bulunduğumuz ev konuları yaşamımızın gündemini oluşturur. Ve haritada 12 ev olduğundan, her on iki yılda bir başlangıç noktasına (Asc)  dönüş yaparız. Yani içinde bulunduğunuz yaş, bir sonraki yaş döngünüze kadar (elbette ki haritanın diğer dinamikleri de oldukça önemlidir) hangi evi temsil ediyorsa, ana temanızı belirleyecektir.  YAŞINIZ VE TEMSİL ETTİĞİ EVLER 0, 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 108 1, 13, 25, 37, 49, 61, 73, 85, 97, 109 2, 14, 26, 38, 50, 62, 74, 86, 98, 110 3, 15, 27, 39, 51, 63, 75, 87, 99, 111 4, 16, 28, 40, 52, 64, 76, 88, 100, 112 5, 17, 29, 41, 53, 65, 77, 89, 101, 113 6, 18, 30, 42, 54, 66, 78, 90, 102, 114 7, 19, 31, 43, 55, 67, 79, 91, 103, 115 8, 20, 32, 44, 56, 68, 80, 92, 104, 116 9, 21,

SINAV VE MUCİZE RİTÜELİ

Merhabaaaaa :) Hayat Kurtaran Ritüellerimize sizlerin isteği üzerine iki yeni ritüel ekliyoruz.  Bunlardan bir tanesi hayatımızda mucize yaratmak için ( mucize ile ilgili daha önceden farklı bir ritüel paylaşmıştım) diğeri ise sınavlarla ilgili. SINAV RİTÜELİ Kazanmak istediğiniz sınavlar için yahut atama bekliyorsanız bu ritüeli kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey; Kendinize küçük bir mektup hazırlıyorsunuz. Mektuba atanmak istediğiniz yeri, ya da kazanmak istediğiniz sınavın başarı sonucunu (şehiri ya da bölümü) sanki kazanmışsınız yahut atanmanız gerçekleşmiş gibi yazın. Mektubu resmi dairelerin ağzından kendinize yazıyormuş gibi yazmanız gerekiyor. Örneğin; Sayın CAN PERİMCEK, şu şu şu tarihte bilmem ne sınavından bu bu bu notu aldınız ve atamanız şuraya ya da buraya gerçekleşmiştir yahut xxx okulunu kazandınız. TEBRİKLER! Mektubu yazdıktan sonra zarfın içine koyuyorsunuz ve kargoya gidip mektubu kendinize gönderiyorsunuz. Evet doğru okudunuz! K

Uyku Öncesi Meditasyonu

  Merhabaaa sevgili dostlar! Uzun zamandır blog sayfama bir şeyler yazmamıştım ve açılışı bizim için son derece önemli bir çalışma olan, ‘ uyku öncesi meditasyonu ’ ile yapıyoruz. Her birimiz farklı hayat hikayeleri içerisinde yol alırken, farklı hayat hikayelerine sahip olan insanlarla etkileşim içerisinde oluyoruz ve birbirimize olan temaslarımızla da en iyi versiyonumuza doğru evriliyoruz. Pek tabii birbirimize olan temasımız, sadece özel ilişki içerisine girdiğimiz alanlarda değil, her daim işleyen bir enerji akışıdır.  Her birimiz, enerjinin insan formu olarak belirli bir enerji seviyesinde titreşimler göndeririz ve yaydığımız titreşimlere uygun olarak da bazı deneyimlere çekiliriz. Ve bizler dışarıya frekans gönderirken, farkında olmadan kolektif enerji içerisindeki titreşimleri de kendi alanımıza almaya başlarız. Bunun en basit örneğini şu şekilde düşünebilirsiniz. Bireysel hayatınızda her şey yolunda giderken bir gün bir arkadaşınız sizi aradı ve sizinle dertleşmek istediğini s